Asfalt za ulice u Vini, 350 kilometara atarskih puteva

Do kraja građevinske sezone ulice u Vini izgledaće značajno bolje, kazao je, najavljujući radove na putnoj infrastrukturi u ovom selu, predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić. On je rekao da će lokalna samouprava ove godine u uređenje 350 kilometara atarskih puteva uložiti šest miliona dinara.

U toku ove građevinske sezone, a na inicijativu Saveta mesne zajednice, radiće se na rekonstrukciji ulica u Vini. Predsednik Opštine Milan Đokić najavio je, obilazeći ovo selo, da će do jeseni putna infrastruktura, pogotovu u naselju ''Kolonija'', izgledati mnogo bolje.

''Na inicijativu MZ Vina sagledavamo problematiku i potrudićemo se da u toku građevinske sezone učinimo stanje, naročito u naselju “Kolonija”, ali i u drugim delovima sela Vina boljim, kada je u pitanju putna infrastruktura. Pogledaćemo i sagledati naše finansijske mogućnosti i sasvim sigurno uraditi da sve ovo izgleda do jeseni značajno bolje,'' kazao je Đokić.

Na teritorji knjaževačke opštine biće uređeno i 350 kilometara atarskih puteva. Ovaj veliki posao počeo je u atarima Vine, Zubetinca i Vasilja, a kako se najavljuje, plan je da bude okončan do početka kampanje berbe višanja.

“Krenuli su radovi i na uređenju atarskih puteva. Biće tretirano 350 kilometara atarskih puteva na teritoriji cele opštine. Radi se na teritorijama mesnih zajednica Vina, Zubetinac i Vasilj, a nastaviće se i u ostalim selima. Pokušavamo da svuda, tamo gde ima najviše upotrebljivih poljoprivrednih površina, uradimo atarske puteve kako bi naši zemljoradnici mogli da dođu do svojih poseda'',
rekao je predsednik.

Za uređenje atarskih puteva ove godine je u opštinskom budžetu izdvojeno šest miliona dinara.