Asfalt za seoske ulice

Asfaltiranjem jedne od ulica u ataru sela Gornje Zuniče, počela je realizacija projekta uređenje seoskih saobraćajnica, koji će obuhvatiti i Minićevo, Štipinu, Vasilj i Lastavičko polje. Radove u neposrednoj blizini gradskog centra obišao je, sa saradnicima, Milan Đokić, predsednik Opštine.

Iako slovi za prigradsku sredinu, atar Gornjeg Zuniča do sada nije mogao da se pohvali najsređenijom infrastrukturom. Asfalt je ovde, na par kilometara od centra Knjaževca, stigao prvi put od sedamdesetih godina XX veka, svedoči devedesetogodišnji Omil Trandafilović.

Jedna od gornjozuničkih ulica prva je iz projekta, kojim će biti obuhvaćena i još neka sela knjaževačke opštine, kazao je, obilazeći radove, predsednik opštine Milan Đokić.

''Trudimo se da i ljudima koji žive u prigradskim naseljima i selima omogućimo bolju komunikaciju sa gradom. Paralelno se radi i krpljenje udarnih rupa, tako da ćemo zimu dočekati spremniji nego prošle godine''.
 
Prisustvo predsednika, žitelji su iskoristili da se požale i na ulično osvetljenje, nedostatak dečjeg igrališta.

''Opština Knjaževac ima mnogo sela i nemoguće je čuti i sagledati sve, ali kroz direktnu komunikaciju sa građanima,  najbolje može da se čuje i oseti šta im je potrebno. Želje su skromne i mi ćemo se truditi da uređenjem igrališta, ili poboljšanjem javne rasvete, omogućimo ljudima bolje uslove života,'' dodao je Đokić.

Radnici Štrabaga, kojima je poveren ovaj posao, narednih dana, nakon Gornjeg Zuniča i Minićeva, radiće i na području Vasilja, Štipine i Lastavičkog polja.