Asfalt za još jednu ulicu u Trgovištu

Trgovište je u proteklom periodu dobilo oko 17 hiljada kvadratnih metara asfalta. Danas je asfaltirana još jedna ulica u ovom prigradskom naselju, a radove su obišli predsednik Opštine Milan Đokić i direktor Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju Mladen Radosavljević.

 

Stanovnici Trgovišta ne kriju zadovoljstvo što će ovih dana dobiti  asflat u još jednoj od svojih ulica.

''Mnogo smo uradili u saradnji sa Opštinom i Direkcijom – šta god smo potražili, sve smo dobili u Trgovištu. Asfaltirali smo skoro 17 hiljada kvadrata u ovoj vlasti'', kaže predsednik MZ Ljubiša Nikić.

Radovi, koji su zbog vremenskih uslova prekinuti protekle godine, nastavljeni su sa prvim lepim danima proleća, kaže direktor Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju Mladen Radosavljević.

''Nastavili smo sa asfaltiranjem tamo gde vremenski uslovi prošle godine nisu dozvoljavali završetak radova. To je u okviru projekta koji je obuhvatio mnoga sela knjaževačke opštine. Radimo i na krpljenju udarnih rupa, koje se završava za destak dana, a zatim sledi obeležavanje horizontalne i vertikalne signalizacije. Svi poslovi idu onako kako smo obećali, prema programu i na vreme.''

Urediti oko 300 kilometara puteva u opštini nije jednostavno, ali ako se svake godine uradi pomalo, kako smo i počeli, naše saobraćajnice izgledaće mnogo bolje, naglašava predsednik opštine Milan Đokić.

''Trgovište više nije neuređeno selo, već pravo prigradsko naselje, a mene raduje što su se, svojim radom, uključili i meštani. Saobraćance u opštini su, generalno, u mnogo boljem stanju.  Knjaževac ima oko 300 kilometara lokalnih puteva i nije moguće sve ih uraditi odjednom. Počeli smo da radimi kilometar, po kilometar i tako ćemo i nastaviti u narednim godinama.''

Posao asfaltiranja u Trgovištu, kao i krpljenja udranih rupa, koje će biti završeno za desetak dana, povereni su preduzeću za puteve iz Zaječara.