Akcija suzbijanja insekata

Akcija suzbijanja insekata

Opštinska uprava opštine Knjaževac, organizuje akciju suzbijanja komaraca i krpelja od 20. do 23. juna.

Akcija će biti obavljena u priobalju Svrljiškog Timoka ( od Rgošta do ušća ), Trgoviškog Timoka (od kamenoloma do ušća) i u delu Belog Timoka (od ušća do železničkog mosta ).Akcija suzbijanja krpelja obaviće se u Sredoreku, centralnom gradskom parku, parku ''88 stabala'', na zelenim površinama kod Doma kulture, na zelenim površinama sa dečjim igračkama (kod Zdravstvenog centra, Centra za socijalni rad, pored „Malog predaha'', na Boševu, u Džervinovom naselju i naselju ''Vojne bašte''), na zelenim površinama u Osnovnoj školi „Dubrava“, kao i na zelenim površinama u dvorištima predškolskih ustanova.

Direktnim monitoringom na terenu u zavisnosti od potreba obuhvatiće se i druge lokacije. Izvođač akcije je Preduzeće ''EKOS'' Surčina. Tretirane lokacije biće obeležene plakatama. Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice, pozivaju se građani da u danima tretmana ne borave na tretiranim površinama, niti da izvode svoje kućne ljubimce a pčelari da svoja pčelinja društva zatvore.

Građani se mole da slede ova uputstva, jer će, u slučaju oštećenja zdravlja, svaki pojedinac snositi odgovornost za sebe, roditelji za decu kao i vlasnik za svoje domaće životinje. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, termin tretmana se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu pogodni.