Agencija za razvoj: Poziv vlasnicima zemljišta

Opština Knjaževac u proteklom periodu preduzela je korake koji omogućavaju lakše procedure za pokretanje biznisa. Problem predstavlja nedovoljno prostora za braunfild i grinfild investicije, ističu u Agenciji za razvoj Knjaževca.

Direktor Agencije Dragan Milutinović pozvao je privatne vlasnike zemljišta u blizini industrijskih zona, koji žele da prodaju zemljište, da se jave Agenciji, kako bi se podaci o njima našli u bazi investicionih lokacija i bili ponuđeni investitorima.

''Zakonske procedure, koje se odnose na stečaj, upravljanje imovinom, komplikovani vlasnički odnosi na relaciji opština – republika, čine da čak i prostore koji su nekada služili proizvodnji, ne možemo da stavimo u funkciju i ponudimo investitorima. Agencija je napravila bazu raspoloživih lokacija na teritoriji opštine i želja nam je da tu bazu proširimo. Zato bi bilo korisno da nam se jave privatni vlasnici zemljišta, koje se nalazi u blizini industrijskih zona, a koji želje da te svoje prostore prodaju, kako bi se informacije našle u bazi i mogle da budu ponuđene potencijalnim investitorima,'' kazao je Milutinović.