54. Festival: Najvažija je bezbednost

U opštini Knjaževac danas je održan sastanak posvećen pripremama za organizaciju 54. festivala kulture mladih Srbije. Najviše se razgovaralo o bezbednosti učesnika i posetilaca ove velike smotre.

Svaki učesnik 54. festivala kulture mladih Srbije u Knjaževcu će se osećati kao kod svoje kuće, poručeno je sa sastanka, koji je u opštini organizovan sa predstavnicima Policijske stanice, vatrogasnih jedinica, Zdravstvenog centra i komunalnog preduzeća ''Standard''.
Direktor Doma kulture i predsednik Skupštine Festivala Uroš Stanišić naglašava da se u organizaciji najveće srpske smotre umetničkog stvaralaštva mlade generacije ništa ne prepušta slučaju.

''Bezbednost jeste najvažnija, kako učesnika, tako i posetilaca. Sve ide svojim tokom i sigurni smo da će sve biti u redu. Ostalo je još nekoliko dana do početka Festivala i ja sam potpuno siguran da će ovo biti jedan od najboljih festivala ikada.''

Najveći deo programa odvijaće se na letnjoj pozornici Gurgusovačke kule, a Stanišić očekuje rekordnu posećenost festivalskih programa.

''Očekujem da ćemo ove godine premašiti sve brojke koje su se do sada pominjale, tako da mislim da će u Knjaževcu za pet dana boraviti preko 60 hiljada posetilaca.''

Da podsetimo, 54. festival kulture mladih Srbije biće održan od petog do desetog avgusta. Osim u Kuli, festivalski programi odvijaće se u atrijumu Spomen parka, Domu kulture, na gradskom trgu.