37. sednica SO Knjaževac: Rebalansom budžeta do premija za višnjare

Na 37. sednici Skupštine opštine usvojen je drugi po redu rebalans budžeta, čime su stvoreni uslovi da se konkretno finansijski pomogne proizvođačima višanja. Oni će, kako je rekao predsednik Opštine Milan Đokić, dobiti još po tri dinara po kilogramu na ime premija za višnje predate u ovoj godini.

 

Rebalansom, u budžet su ušla sredstva koja smo dobili iz raznih izvora, a na osnovu projekta, koje su uradila naša javna preduzeća i ustanove, kazao je na sednici Skupštine opštine, obrazlažući odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu, predsednik Opštine Milan Đokić. On je poseobno naglasio da će 15 miliona dinara biti namenjeno premijama za proizvođače višanja.

O premijama za voćare Milan Đokić je, zatim, polemisao sa Draganom Mančićem, šefom Odborničke grupe ''Za Knjaževac zajedno''.

Odbornici su usvojili izveštaje o radu osnovnih i srednjih škola u 2019. godini i njihove godišnje planove rada. Usvojen je, iako kritikovan od strane opozicije, novi poslovnik o radu, usklađen sa izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi i sa Statutom opštine.