21. septembar: Dan evropske saradnje u Knjaževcu

21. septembar: Dan evropske saradnje u Knjaževcu

Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske, organizuje 21. septembra u Knjaževcu umetnički festival „Bojimo našu budućnost zajedno“, povodom obeležavanja Dana evropske saradnje. Festival će biti organizovan na platou Doma kulture od 16:00 časova.

Umetnički festival „Bojimo našu budućnost zajedno“ obuhvatiće slikanje učenika osnovnih i srednjih škola na temu saradnje i promocije  evropskih vrednosti, oslikavanje dečijih lica, promociju projekata dobre prakse Interreg - IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija na teritoriji opštine Knjaževac.

Knjaževčanima će se obratiti predsednik Opštine Knjaževac i predstavnici Ministarstva za evropske integracije Srbije i Ministarstva za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske.

Nastupiće mešovit bugarsko – srpski hor, Akademski hor „Folk-džez formacija“ Novog Bugarskog univerziteta u Sofiji, i Akademski hor Studentskog kulturnog centra, Univerziteta u Nišu. Za 18:30 časova zakazan je koncert Biljane Krstić i Bistrik orkestra.

Na štandovima sa projektima iz knjaževačkog regiona, koji će biti postavljeni na platou ispred Doma kulture (u slučaju kiše, biće postavljeni u Domu kulture), zainteresovani posetioci moći će da dobiju promotivni materijal i informišu se o rezultatima projekata.