Vremenske (ne)prilike kvare sezonu

Letnja sezona na bazenu Banjica za sada je obeležena prilično lošim vremenskim prilikama; uprkos tome, veliki broj Knjaževčana i gostiju našeg grada svaki sunčani dan koristi da poseti bazen, realizuje se i Škola plivanja, a na bazenu se tradicionalno priprema veliki broj plivačkih i vaterpolo ekipa.

Početak letnje sezone na bazenu Banjica doneo je dosta glavobolje odgovornima u Agenciji za razvoj, koja od ove godine upravlja bazenom. Česta kiša i loše vremenske prilike uslovile su da se, pored ostalog, nekoliko puta odloži početak škole plivanja, zato je i broj gostiju i kupača bio nešto manji, ali se na svu sreću sredinom jula vreme popravilo.

Cena karte za bazen godinama se ne menja – i ove godine je 150 dinara, a postoji mogućnost kupovine sezonskih karata po još povoljnijoj ceni. Uz to, posebne pogodnosti predviđene su za pojedine kategorije, kao što su najbolji učenici i dobrovoljni davaoci krvi.

Bazen Banjica pre par dana bio je mesto nadmetanja gradova jugoistočne Srbije u okviru city games takmičenja, a do kraja sezone biće realizovane brojne uobičajene aktivnosti, poput Škole plivanja, odnosno priprema brojnih plivačkih i vaterpolo ekipa.