Početak rada klizališta i sankališta u Sokobanji

Početak rada klizališta i sankališta u Sokobanji

Sokobanja u okviru “INTERREG IPA” Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija dobila je klizalište i sankalište realizacijom projekta „Zimska prekogranična tura: Vršec-Sokobanja“, čiji je cilj unapređenje zimske turističke ponude u pomenutim opštinama.

U sredu, 11. novembra u 14 časova klizalište i sankalište u Sokobanji biće otvoreno, ali će zbog trenutne epidemiološke situacije raditi u skladu sa svim preporučenim i donetim merama.
Radno vreme tokom jesenjeg školskog raspusta biće od 12 do 20 časova, a nakon toga u periodu od 14 do 21 čas. Ulaz je slobodan, a za posetioce su obezbeđene sanke, kacige i klizaljke za sve uzraste, čije je iznajmljivanje takođe besplatno.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, organizacija događaja biće realizovana uz poštovanje svih mera predostrožnosti i obaveznih uputstava Kriznog štaba, odnosno uz okupljanje maksimalno 5 osoba. Svi zainteresovani se stoga mogu prijaviti na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kako bi se napravio raspored klizanja i sankanja u cilju sprečavanja stvaranja gužve na terenu.

Klizalište i sankalište će raditi u toku zimskih meseci, kada košarkaški teren nije u funkciji. Opština Sokobanja će nadalje pratiti epidemiološku sitaciju i u skladu sa njom donositi dalje odluke o radu klizališta i sankališta.
Realizacija projekta je krenula 16. maja 2019. godine i otvaranje klizališta je bilo planirano za prethodnu zimsku sezonu, ali zbog neuspešne prve javne nabavke, kao i kasnije situacije sa pandemijom virusa COVID 19, izgradnja ovih montažnih sportskih objekata je kasnila, pa je samim tim i otvaranje klizališta i sankališta odloženo za ovu zimsku sezonu. Ova aktivnost planirana je projektom i opština Sokobanja je u obavezi da istu realizuje u skladu sa Ugovorom o donaciji do 16. novembra 2020. godine.
Projekat “Zimska prekogranična tura: Vršec-Sokobanja“ finansira se sredstvima EU.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Opstine Sokobanja i ni na koji način ne predstavlja stavove Evropske Unije ili Upravljačkog tela programa.