Otvoreno klizalište i sankalište u Sokobanji uz poštovanje svih epidemioloških mera

Otvoreno klizalište i sankalište u Sokobanji uz poštovanje svih epidemioloških mera

U okviru „INTERREG IPA” Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, realizacijom projekta „Zimska prekogranična tura: Vršec-Sokobanja”, opština Sokobanja je upotpunila svoju turističku ponudu sa klizalištem i sankalištem koji su postavljeni na terenu kod škole.

Svečano otvaranje je održano u skladu sa merama koje propisuje Krizni štab u cilju suzbijanja epidemije korona virusa. Otvaranju je prisustvovao ograničen broj ljudi, među kojima su bili predstavnici Lokalne samouprave, SRC „Podina” i predstavnici medija.


“Ovaj novi sadržaj će u najvećoj meri obradovati mlađu populaciju meštana, ali će biti i dodatni saržaj i upotpuniti turističku ponudu Sokobanje u zimskim mesecima. Mi smo planirali da organizujemo svečano otvaranje sa većim brojem zvanica i raznim pratećim sadržajima, ali na žalost, zbog aktuelne epidemiološke situacije, to nije bilo moguće”, kaže Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.


Radno vreme klizališta i sankališta, za vreme jesenjeg školskog raspusta biće od 12 do 20 časova, a nakon toga, u periodu od 14 do 21 čas. Ulaz je slobodan, a za posetioce su obezbeđene sanke, kacige i klizaljke za sve uzraste, čije iznajmljivanje je, takođe, besplatno.
Klizalište i sankalište će raditi u toku zimskih meseci, kada košarkaški teren nije u funkciji. Opština Sokobanja će pratiti epidemiološku sitaciju i u skladu sa njom donositi dalje odluke o radu klizališta i sankališta.

“Klizalište će, kako je predviđeno, biti postavljeno tokom cele zimske sezone do marta meseca. Vrednost investicije je 47 hiljada evra, s tim što je u okviru projekta nabavljena i oprema, koja će se takođe koristiti besplatno, kao i samo klizalište”, kaže Marija Žikić kordinator projekta.Intersovanje je bilo veoma veliko i već prvog dana prijavio se veliki broj ljudi, pa se očekuje da tokom jesenjeg raspusta klizalište poseti preko 500 ljudi.
Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Opštine Sokobanja i ni na koji način ne predstavlja stavove Evropske Unije ili Upravljačkog tela programa.