Jubilarna Molitva pod Midžorom 6. i 11. maja

Jubilarna Molitva pod Midžorom 6. i 11. maja

Jubilarna, 20. "Molitva pod Midžorom", održaće se 6. maja u Vrtovcu i 11. maja u Balta Beriilovcu.

Manifestacija “Đurđevdanski susreti -Molitva pod Midžorom” obeležiće svoj jubilej, 20 godina postojanja. Po tradiciji, prvi deo programa predstavlja zavetnu molitvu - obredni deo koji se odigrava 6. maja, na Đurđevdan, u selu Vrtovac – na mestu zvanom Kalavat.

Prve subote posle Đurđevdana, tačnije 11. maja, održaće se Etno festival, kao drugi deo manifestacije “Molitva pod Midžorom”. Za ovu priliku priprema se bogat kulturno-umetnički program.

Specijalna gošća ovogodišnje manifestacije je Biljana Sulimanović. Pored nje, nastupiće i  virtuoz na harmonici Ratislav Blagojević sa ansamblom Gledanice, Naissa, Snežana Spasić i Aleksandar Vasov. I ove godine, publika će biti u prilici da vidi i nekoliko kulturno umetničkih društava, kao i izvođače na starim instrumentima.

Učesnici etno festivala,  moći će da se nadmeću u mnogim takmičarskim kategorijama (najbolji sir, najbolji belmuž, jagnjeća čorba, lekovito bilje i proizvodi od šumskih plodova, stari zanati, suveniri, najlepša čobanica, čobanske igre).

Autobuski prevoz za građanstvo polazi u subotu,  11. maja,  u 10:00 časova kod Spomen parka.