Duh Knjaževca na Sajmu turizma

Turistička organizacija opštine Knjaževac učestvovala je i ove godine na Međunarodnom sajmu turizma. U hali 4 Beogradskog sajma, štand Knjaževca bio je u znaku avanturističkog turizma i Stare planine.

Najlepše, najukusnije, najpitkije, najekstremije iz Knjaževca. Tako bi u jednoj rečenici glasio raport sa 41. Međunarodnog sajma turizma, čiji je učesnik, po tradiciji, bila i Turistička organizacija opštine Knjaževac. Stara planina, kao mesto gde se mogu, osim skija, voziti kvadovi, brdski bicikli, trčati maraton, ali i probati ukusna hrana i osetiti gostoprimstvo u seoskim turističkim domaćinstvima. Hteli smo da pokažemo da, osim za ljubitelje zimskih sportova, krov Srbije ima puno toga da ponudi i kada je u pitanju avantursitički turizam, kaže Boban Marković, direktor Turističke organizacije. 

Marković se osvrnuo na prekogranični projekat ''AD VISION'', Moon fest, Ultra trail, manifestacije koje svake godine okupljaju sve veći broj ljubitelja sportova u prirodi. 

Brojna su mesta koja možemo da pokažemo svojim gostima, smatra prvi čovek knjaževačke opštine Milan Đokić. 

''Svi znaju da će u Knjaževcu, na Staroj planini, moći da skijaju, voze kvadove, bajkove, piju prirodne sokove, domaće rakije i kvaltetna vina,'', kazao je Đokić. On je dodao da naša opština obiluje prirodnim bogatstvima, podsećajući na termalne vode Banjice, ali i bogatim kulturnim nasleđem, naglašavajući da ''Knjaževac ima dušu''. 

Za bogatu trpezu na štandu Turističke organizacije pobrinula se kafana ''Kod Saše'', a knjaževački proizvođači i neki od vlasnika malih pansiona Stare planine doneli su voćne nektare, lekovito bilje, tegle pune zdrave hrane. Odmor za oko bile su lepe devojke u modelima Udruženja ''Izvor'', a muzika za dušu čula se od ansambla ''Mala noćna muzika''.