City Games: Knjaževačka ekipa potopila protivnike

Ekipa Knjaževca osvojila je prvo mesto na sinoć održanim kvalifikacijama City games takmičenja na bazenu Banjica. Ovi izuzetno spretni mladići i devojke predstavljaće naš grad na polufinalnom takmičenju, koje će 16. jula biti održano u Loznici. Manifestaciju City Games organizovala je, u saradnji sa opštinom Knjaževac, Adriaevents agency iz Hrvatske.

Knjaževačka ekipa na bazen Banjicu došla je iz Sokobanje sa obezbeđenim mestom u polufinalu, pa je postojala opasnost da za City Games na domaćem terenu neće biti motiva. Članovi ekipe, međutim, odmah su nas demantovali.  A onda su počele ige. Leteći vaterpolo, vodena košarka, nadvalačenje konopca iz čamca...discipline koje su zahtevale brzinu, spretnost, snalažljivost, podizale adrenalin i kod takmičara i kod publike. Ukratko – na knjaževačkom bazenu se drugu godinu zaredom dešavala luda zabava i za takmičare i za publiku.

U konačnom skoru, četvrta pozicija pripala je Prokuplju, predstavnici Niša bili  su peti, dok je šesta bila ekipa Boljevca. Bronza je otišla u Sokobanju, a zlato, kao i protekle godine Knjaževčanima. Laki luzer bila je ekipa Zaječara, koja se, osvajanjem srebra, u polufinale plasirala zahvaljujući činjenici da je Knjaževac svoje mesto već obezbedio.

U saradnji sa opštinom Knjaževac, City Games perfektno, brinući o svakom detalju, organizovala je agencija Adriaevents iz Hrvatske, koja već čitavu deceniju u zabavi i sportu ujedinjuje zemlje regiona.

''Nama je jako važna ova manifestacija za promociju našeg bazena, jer se trudimo da bogatstvo koje imamo na Banjici iskoristimo i stavimo u funkciju lokalnog ekonomskog razvoja,'' kazao je Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika opštine. 

Nakon kvalifakacija u Timočkoj krajini, polufinale ovog zanimljivog letnjeg takmičenja biće odrano 16. jula u Loznici.