A u Guču ide ...''Dar Mar''

Pobednik predtakmičenja za Dragačevski sabor trubača u Guči je knjaževački orkestar ''Dar Mar''. Na manifestaciji ''Zvuci trube sa Timoka'' učestvovalo je sedam orkestara iz različitih krajeva zemlje. Organizator je, kao i prethodnih godina, bila Turistička organizacija opštine Knjaževac.

Kao i prethodine godine, defile takmičarskih orkestara bio je prava pozivnica Knjaževčanima da vide, čuju i pozdrave učesnike predtakmičenja za Dragačevski sabor trubača u Guči. Drugu po redu manifestaciju ''Zvuci trube sa Timoka'' otvorio je predsednik opštine Milan Đokić.
 
Za titulu najboljih u nekoliko kategorija i mogućnost da se direktno plasiraju na najveći svetski sabor trube, borilo se sedam orkestara od Vladičinog Hana do Banatskog Novog Sela. Odlukom žirija, u Guču putuje trubački orkestar ''Dar Mar'' iz Knjaževca.
 
Majstor trube Miloš Veličković zadovoljan je kvalitetom orkestara koji su ove godine došli u Knjaževac, a u Turističkoj organizaciji veruju da su sugrađanima tokom majskih dana priredili zanimljive i kvalitetne programe.
 
Pored uživanja u zvucima truba, posetioci su bili u prilici da vide i reviju oldtajmera, da probaju riblju čorbu, koju su za njih pripremili članovi Organizacije ''Beli Timok'', a praznik za oči bila je revija unikatnih haljina Udruženja za negovanje tradicije ''Izvor''.