Raspisan konkurs za razvoj ovčarstva i kozarstva

Raspisan konkurs za razvoj ovčarstva i kozarstva

Agencija za razvoj opštine Кnjaževac raspisala je konkurs za učešće u projektu ''Razvoj ovčarstva i kozarstva u opštini Knjaževac''.

Mere podrške razvoju ovčarstva i kozarstva na teritoriji opštine Кnjaževac, koje je na osnovu, Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Кnjaževac za 2013, 2014, 2015, 2016 I 2017. godinu realizovao Fond za razvoj poljoprivrede opštine Кnjaževac (Budžetski fond), rezultirale su uvećanjem za preko 1.000 umatičenih grla ovaca i koza.

Poljoprivredna gazdinstva koja su ostvarila podršku za razvoj ovčarstva i kozarstva na teritoriji opštine Кnjaževac u  periodu 2013 – 2017. imaju ugovorenu obavezu uvećanja stočnog fonda i doniranja priplodnog podmladka novim korisnicima podrške razvoju ovčarstva i kozarstva u periodu od 5 godina 

Pravo na učešće po ovom Кonkursu ima porodično poljoprivredno gazdinstvo upisano u registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom u 2018. godini, sa sedištem na teritoriji opštine Кnjaževac.

Zahtev za učešće u projektu dostavlja se Agenciji za razvoj opštine Кnjaževac, Cara Dušana 19,  sa naznakom „Prijava za učešće u projektu  Razvoj ovčarstva i kozarstva u opštini Кnjaževac ”, isključivo putem pošte ili pisarnice Agencije za razvoj opštine Кnjaževac. Кonkurs je otvoren do 24. decembra, a o detaljima zainteresovani se mogu informisati na sajtu Agencije (www.ark.rs), na oglasnoj tavli opštine Knjaževac, kao i u mesnim zajednicama.  Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 019/731-256, Agencija za razvoj opštine Кnjaževac.