Kamen temeljac za ''Prodžeti'': Posao za knjaževačke obućare

Simboličnim polaganjem kamena temeljca na mestu buduće fabrike, Enriko Rosi, jedan od vlasnika i predsednik Opštine Milan Đokić, označili su dolazak kompanije ''Prodžeti'' u Knjaževac.

Industrijska zona u Knjaževcu dobija još jednog stanara. Kamen temeljac za izgradnju fabrike italijanske kompanije ''Prodžeti'' položili su Enriko Rosi, jedan od vlasnika ''Prodžetija'' i predsednik Opštine Milan Đokić. U novoj fabrici, posao će naći 150 radnika.

''Trenutno, mi imamo 700 ljudi, koji rade za nas. U Knjaževcu imamo plan da zaposlimo još 150 radnika za početak, a posle ćemo videti...možda ih bude i više, to će zavisiti od ekonomije'', rekao je Rosi.

''Zadovoljstvo je kad vidimo da se naša industrijska zona širi, da ponovo postaje mesto prema kome radnici idu – do ''Hatibe'', SCS-a, ''Mobija, sutra do ''Prodžetija''....Nastavljamo da dovodimo investitore i Knjaževac će ponovo biti jak privredni centar, u kome se prave najlepše cipele, šiju najmodernije košulje, proizvodi najbolji nameštaj, najsavremeniji kotlovi za parno grejanje...i u kome će građani biti upošljeni, primati dobre zarade, a budžet biti daleko puniji, nego što je sada'', poručio je Milan Đokić.

Italijanski ''Prodžeti'' kupio je 2017. deo opštinskog zemljišta na kome će, nakon više od 30 godina, u Knjaževcu početi realizacija prve grinfild investicije, odnosno gradnja fabrike od temalja.