Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava malim preduzećima

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava malim preduzećima

Ministarstvo privrede obaveštava sve zainteresovane da je od ponovo otvoren prijem zahteva za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2019. godini.

Program se sprovodi u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije  i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama. Cilj programa je jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Sredstva su namenjena za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara.

Pravo da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava imaju pravna lica, registrovana u APR -u kao privredna društva ili zadruge, koja su razvrstana na mikro ili mala pravna lica u skladu sa Zakonom o računovodstvu i preduzetnici registrovani u APR – u.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2019. godine. Privredni subjekti mogu podneti samo jedan zahtev za dodelu bespovratnih sredstava.

Neophodna konkursna dokumentacija može se preuzeti na internet stranicama Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs, i Razvojne agencije Srbije: www.ras.gov.rs.