Udruženje ''Lipa'': Medeni festival u čast Mladenaca

Udruženje pčelara ''Lipa'' od 20. do 22. marta organizovalo je prodajnu izložbu meda i pčelinjih proizvoda. Ovaj ''slatki festival'' organizovan je na platou kod Spomen parka u čast Mladenaca.

Med visokog kvaliteta, kakav proizvode članovi Udruženja pčelara ''Lipa'' retko se može videti na uličnim sajmovima, te su u ovom udruženju smatrali da je praznik Mladenci upravo idealna prilika da svoje proizvode predstave i ponude Knjaževčanima. Prodajna izložba, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizovana je na šetalištu kod Spomen parka.

''Odlučili smo da prvi put ove godine organizujemo izložbu meda i pčelinjih proizvoda, da građani vide i kupe naše proizvode, koji su visokog kvaliteta,'' kazao je Miroslav Milošević, predsednik Udruženja. 

Za učenike Osnovne škole ''Dubrava'', koji 22. marta obeležavaju svoj praznik, pčelari će prirediti ''medeni doručak'', dok je za subotu zakazana redovna Izborna skupština Udruženja ''Lipa'', a biće održano i stručno predavanje. O pripremi pčelinjaka za bagremovu pašu govoriće Lev Plužnjikov, jedan od najpoznatijih pčelara praktičara u Srbiji.