Skupština ''Lipe'': Milošević novi – stari predsednik

U subotu, 23. marta, održana je redovna izborna skupština Udruženja pčelara ''Lipa''. Javnim glasanjem, za predsenika udruženja ponovo je izabran Miroslav Milošević.

Udruženje pčelara ''Lipa'' održalo je redovnu godišnju izbornu skupštinu na kojoj su sumirani rezultata u prethodnoj godini, koja je, po svim pokazateljima bila uspešna. Učensike skupa pozdravio je Slavko Luković, člani Izvršnog odbora Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Posete sajmovima, strućno usavrševanje na seminarima, aktivnosti koje popularišu pčelarstvo su iza njih, a pred njima, pored ostalog, nastavak projekta sadnje medonosnog bilja, kaže novi – stari predsednik Udruženja Miroslav Milošević. Milošević se nada da će razgovori sa voćarima uroditi plodom, te da će oni prskanje u svojim voćnjacima obavljati bez primene insekticida u punom cvetu. 
 
Pčelari su čuli i savete stručnjaka Poljoprivredne službe, a o pripremi pčelinjaka za bagremovu pašu govorio im je Lev Plužnjkov, jedan od najpoznatijih pčelara praktičara u Srbiji.
 
Za članove ''Lipe'' organizovana je, za ovakve prilike, uobičajena zamena voska, te mala izložba pčelarske opreme.