Skupština ''Lipe'': Aktivna pčelarska godina

Redovna godišnja skupština Udruženja pčelara ''Lipa'' održana je u subotu, 24. februara u Domu kulture. Pored sumiranja rezultata u protekloj godini, pčelari su razgovarali i o sadnji medonosnog bilja na području opštine Knjaževac.

Članovi Udruženja pčelara ''Lipa'' okupili su se na redovnoh godišnjoj skupštini kako bi sumirali rezulatate rada u proteklom periodu i dogovorili se o aktivnostima koje im predstoje u 2018. godini. Kako je ocenio predsednik Udruženja Miroslav Milošević, iza knjaževačkih pčelara je jedna uspešna godina.

''Dosta toga smo postigli u prethodnoj godini. Radili smo na edukaciji pčelara, išli u posetu sajmovima, nabavljali pčelarsku opremu. Najvažniji je projekat poboljšanja medonosne paše, čija je realizacija u toku.''

Visoke ocene za svoj rad na podizanju kvaliteta proizvodnje meda, Udruženju ''Lipa'' stigle su i od Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

''Ovde imamo jako kvalitetne pčelare, sa velikim brojem košnica. Knjaževac kao grad može da se pohvali svojim pčelarima'', kazao je zamenik predsednika Saveza pčelarskih organizacija Milutin Petrović.

Nakon sednice skupštine promovisan je projekat ''Sadnja medonosnog bilja u opštini Knjaževac. Govorio je dr Goran Jevtić, naučni saradnik Instituta za krmno bilje u Kruševcu, koji je autor i brošure o pašnim prilikama u knjaževačkoj opštini.

Najaktivnijim pčelarima uručena su priznanja Saveza pčelarskih organizacija, a kako se čulo, ukoliko se budu stekli uslovi, Udruženje ''Lipa'' će u ovoj godini u Knjaževcu organizovati sajam meda i pčelinjih proizvoda.