Poljoservis organizovao “Dan polja kukuruza”

Na imanju Miroljuba Miloševića u Debelici danas je “Dan polja” organizovala Poljoprivredna savetodavna i stručna služba “Poljoservis”.

Dan polja kukuruza, redovna godišnja aktivnost Poljoservisa, održan je u Debelici, na imanju Miroljuba Miloševića. Ovaj poljoprivredni proizvođač kukuruz za silažu gaji na površini od desetak hektara i kaže da ove godine očekuje prosečan prinos.

Izuzetna saradnja sa gazdinstvom Milošević opredelila nas je da drugu godinu zaredom na ovim oglednim parcelama organizujemo Dan polja, kaže Dejan Cvetković, stručnjak u Poljoservisu.

Na ovoj oglednoj parceli zastupljeno je više hibrida kukuruza različite grupe zrenja, a ono što je uobičajeno za ovo područje imali smo i tokom ove godine – to je neravnomerni raspored padavina, ističe Valentina Aleksić iz Poljoservisa.

Danu polja kukuruza prisustvovao je veliki broj poljoprivrednika iz Debelice i okolnih sela. Bila je to prilika da direktno od predstavnika semenskih kuća i stručnjaka dobiju odgovore na sva pitanja koja se tiču izbora sorti i hibrida, kao i tehnologije proizvodnje.