Poljoprivrednici dužni da traže odobrenje kretanja

Poljoprivrednici dužni da traže odobrenje kretanja

Poljoprivrednici koji treba da primene neophodne agrotehničke mere kako bi svoje zasade zaštitili od mraza tokom perioda zabrane kretanja (od 20:00 do 5:00 časova), dužni su da podnesu zahtev za odobrenje kretanja, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Svaki poljoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., odnosno na odgovarajući broj telefona, prema odseku odnosno okrugu za koji se traži dozvola za kretanje.

U navedenoj prijavi potrebno je navesti ime i prezime lica broj lične karte i adresu  koje će se kretati u periodu od 20 do 05 časova, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20 do 05 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Broj telefona za područje Zaječarskog okruga je 0648818486.