Počinje Zimska škola za poljoprivrednike

Počinje Zimska škola za poljoprivrednike

Tradicionalna Zimska školu za poljoprivredne proizvođače, u organizaciji Poljoprivredne savetodavne stručne službe, počinje u četvrtak, 20. decembra u prostoru Regionalnog centra za stručno usavršavanje.

Predavanje počinje u 10:00 časova, a biće reči o unapređenju poljoprivredne proizvodnje primenom dobre poljoprivredne prakse u zaštiti bilja, o proizvodnji, sertifikaciji i prodaji primarnih poljoprivrednih proizvoda, matici kao ključnom faktoru racionalnog pčelarenja, tehnologiji proizvodnjei sortimentu HC hibrida u 2019. godini, zatim o karakteristikama novih hibrida kukuruza, biotehničkim metodama u borbi protiv krpelja, ekonomičnosti ovčarske proizvodnje, te o IPARD-u i potencijalnim korisnicima i o mehanizaciji u voćarskoj proizvodnji.

Zimska škola traje tri dana, a osim u Knjaževcu, predavanja će biti održana i u Sokobanji i Minićevu. Učestvovaće 12 predavača sa ukupno 29 tema iz oblasti poljoprivrede, pčelarstva i agrarne politike Ministrstva poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede.