Počeo projekat ''Podrška za budućnost''

Počeo projekat ''Podrška za budućnost''

Opština Knjaževac i opština Sokobanja, kao vodeći partner, realizuju projekat ''Podrška za budćnost''. U obukama, vezanim za seoski turizam i poljoprivredu učestvuju mladi i žene sa sela i Romi.

Cilj je da se osamdesetek polaznika obuke obuči i osposobi za započinjanje sopstvenog biznisa u ruralnim područjima knjaževačke opštine, kazao je šef Kabineta predsednika opštine Branislav Josifović.

''Preko NZS i mesnih zejdnica, mi smo kontaktirali grupe koje tangira ovaj projekat. Kada budu prošli sve obuke, raspisaćemo konkurs samo za njih u maju, ili junu, gde će oni bisnis planom konkurisati za bespovratna sredstva, posebno iz oblasti seoskog turizma, posebno iz oblasti poljoprivrede.''

 
O regitsraciji poljoprivrednih gazdisntava, Zakonu o poljoprivredi, sistemu PDV-a, polaznicima obuke govorili su stručnjaci Poljoprivredno – savetodavne službe. Na realizaciji projekta angažovana je Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije.
 

Projekat ''Podrška zabudućnost'' realizuje se sredstvima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ. Njime je u Knjaževcu obuhvaćeno osamdesetak polaznika.