Organik: Godišnja skupština i stručno predavanje

U nedelju, trećeg marta, održana je redovna godišnja skupština udruženja pčelara i proizvođača organskog meda „Organik“. Nakon skupštine, održano je i stručno predavanje o nozemozi i stresu pčela, kao i o značaju organske proizvodnje.

Kako prepoznati nozemozu, bolest odraslih pčela i kako se protiv nje boriti, članovima udruženja pčelara i proizvođača organskog meda Organik na predavanju u Knjaževcu govoio je dr Vladimir Mlađan, redovni profesor Visoke poljoprivredne škole strukovnih studija u Šapcu.  O značaju i dobrobiti organske proizvodnje informisala ih je prof. dr Aneta Georgijev, naglasivđi da organsko pčelarenje podrazumeva poštovanje određenih principa i punu pažnju pčelara.

Organik okuplja tridesetak članova sa oko dve hiljade košnica, a Timomed, kao najznačajniji saradnik Organika, proizveo je protekle godine oko 30 tona organskog meda, izuzetno traženog u zemljama Evropske unije.  
 
Proizvođači organskog meda održali su i redovnu godišnju skupštinu na kojoj su usvojili izveštaj o radu i dogovorili se o tome šta im valja činiti u vremenu koje dolazi.