Knjaževačke vinarije na Međunarodnom sajmu vina

Međunarodni sajam vina Beo Wine Fair okupio je i ove godine najuglednije domaće i strane proizvođače vina i rakija. Među izglačima u hali 3 Beogradskog sajma bili su, na zajedničkom štandu i Vinarija ''Jović'' i Podrum ''Džervin''.

Knjaževačke vinarije među stotinama najuglednijih domaćih i stranih proizvođača vina i rakja, okupljenih na Međunarodnom sajmu vina. Uz Vinariju ''Jović'', koja na ovoj prestižnoj manifestaciji učestvuje već nekoliko godina, našao se i ''Džervin''.

''Knjaževačko vinogorje ima tradiciju, ima istoriju, sve uslove da naše udruženje vinara, osnovano pre nekoliko godina, podignemo na viši nivo. Sada je tu i ''Džervin'' sa poznatim imenom'', kaže Jovan Jović, jedan od vlasnika Vinarije ''Jović''.

U ''Džervinu'' kažu da je učešće na ovoj manifestaciji bilo više nego uspešno. U Knjaževac se vraćaju sa medaljama za kvalitet i priznanjem Beowine hit za celokupan utisak o sajamskom nastupu.

''Mi smo prva vinarija koja je na ovom sajmu na ocenjivanje poslala litarski segment da se takmiči sa buteljkama. Dobili smo bronzane medalje za ''Dubravku'', roze ''Romansa'' i crveno vino ''Despot'', rekao je Radovan Jović, menadžer Podruma.

Vinarija ''Jović'' je svojoj dobro poznatoj paleti vina ove godina dodala vina sa oznakom geografskog porekla.

''Ove godine imamo dva nova vina. To je jedan roze deklarisan kao mlado vino sa geografskim poreklom i rajnski rizling iz berbe 2015. godine, koji još uvek nije komercijalan.

Knjaževačka vina petog i šestog marta putuju u Brisel, gde će biti predstavljena u sedištu Evropske unije.