Zoran Živković: Prvo fer izbori i jasni programi

Nova stranka boriće se za poštene izbore i u tome je otvorena za saradnju sa svima, kazao je na tribini u Knjaževcu predsednik Nove Zoran Živković, predstavljajući akcioni plan ''Šta da se radi''.

Opozicija do narednih izbora treba da bude spremna za sva iskušenja koja je očekuju, kazao je na tribini u Knjaževcu Zoran Živković, lider Nove stranke.

''Usvojili smo na Predsedništvu neki naš plan ''Šta da se radi'' da bismo izbore dočekali na valjan način, a to znači da opozicija bude spremna za sva iskušenja koja nas očekuju i definicija programa koji će biti dovoljan motiv da ljudi koji su nezadovoljni ovom vlašću, a njih je preko polovine u ovoj državi, izađu na izbore i daju svoj glas nekima koji će o Srbiji misliti i za nju raditi bolje nego što to radi režim Aleksandra Vučića''.

Ideje sa kojima je Demokratska opozicija Srbije  pre 18 godina srušila režim Slobodana Miloševića treba i danas da primenimo – da napravimo program koji će biti jasan svim građanima, smatra Živković.

''Postoji jasan mehanizam kako se radi protiv ovakve vlasti. To je pokazano 2000. godine. Od tada je prošlo 18 godina i dobar deo tih ideja i načina za ostvarivanje ideja treba da primenimo. To znači da pokažemo snagu i beskomromisnu borbu za izborne uslove, a paralelno sa tim da se naprave izborni programi koji će biti jasni svim građanima.''

Nova stranka boriće se za poštene izbore i na tom planu otvorena je za saradnju sa svima, poručio je Živković u Knjaževcu, gde je govorio o akcionom planu ''Šta da se radi'' dokumentu u kome je u 15 tačaka predstavljeno dosadašnje i buduće delovanje Nove stranke.