Zoran Živković: Nova stranka čeka poziv Dragana Đilasa

Zoran Živković, lider Nove stranke, posetio je u petak, 30. marta, Opštunski odbor u Knjaževcu. Sa članovima Nove razgovarao je o aktuelnoj situaciji u zemlji u svetlu dešavanja na Kosovu, radu Skupštine Srbije, ujedinjenjenju opozicije.

Kosovo ne sme da bude tema za dnevnu politiku, kazao je u Knjaževcu predsednik Nove stranke Zoran Živković. U razgovoru sa članovima knjaževačkog odbora, on je naglasio da Briselski sporazum nije dobar jer ne daje sigurnost Srbima.

''Kosovo jeste veliki problem Srbije, koji ne može da se rešava demagogijom i lažnim junaštvom, pravljenjem loših operetskih predstava. Rešenje mora da pođe od toga kako da ljudi koji tamo žive, mogu da žive normalno. Briselski sporazum nije dobar, on ne daje ništa Srbima, nikakvu sigurnost. To poalzi od predsednika SNS, koji se predstavlja i kao predsednik Srbije. Ovde u Srbiji se junači lažno, a pred drugima se klanja. Kosovo ne sme da bude tema za dnevnu politiku''.

Osvrćući se na rad Skupštine Srbije, koja ponekad liči na gladijatorsku arenu, lider Nove stranke smatra da takav parlament ne služi na čast jednoj demokratskoj zemlji.

''Takav parlament je bruka za Srbiju, ali s druge strane – to je izbor građana. I dok građani ne promene mišljenje naš parlament će biti takav, naše televizije će biti takve, naš predsednik će voditi politiku na nervnoj bazi...''

Opozicija ima jednog protivnika i treba da zaboravi na nesuglasice i da se ujedini. Nova stranka očekuje poziv Dragana Đilasa, kaže Živković.

''Mi iz Nove stranke očekujemo da se ide ka tome. S punim pravom, po rezultatima beogradskih izbora, Đilas je uzeo to pravo da nas okupi i ja očekujem da nas pozove na razgovor''.

I pored toga što rade u teškim uslovima u celoj zemlji, opštinski odbori Nove stranke moraju da jačaju, jer režim neće pasti sam od sebe, mora mu se u tome pomoći, poručio je Zoran Živković.