Zoran Lutovac: Demokratska stranka mora da se menja

Zoran Lutovac, kandidat za predsednika Demokratske i njegov tim razgovarali su u Knjaževcu, u sedištu Opštinskog odbora DS sa članovima stranke o promenama koje će uslediti nakon stranačkih izbora, zakazanih za drugi jun.

Moj tim i ja nudimo politiku koja se zasniva na porukama koje nam šalju naši članovi, ali i simpatizeri, građani, kazao je u Knjaževcu Zoran Lutovac, kandidat za novog predsednika Demokratske stranke.

''Poruka je jasna – moramo da se menjamo. Promene moraju da budu suštinske, ne samo kadrovske, nego i organizacione, programske, ideološke''.

Srbija svake godine izgubi varošicu od tridesetak hiljada stanovnika. Iz nje se odlazi, jer nema vladavine prava, građanskih sloboda, ovo nije zemlja slobodnih ljudi, poručio je Lutovac.

''Postoje pritisci na medije, javno mnjenje je pasivizirano, dominiraju tabloidi, ljudi žive u strahu za sopstvenu egzistenciju. To nije država koju zaslužuju naši građani. Građani zaslužuju državu u kojoj će oni na vlasti raditi za opšte dobro. Ja ću se boriti za takvu Srbiju, Srbiju slobodnih ljudi''.

Jačanje resornih odbora Demokratske stranke, koji će komunicirati sa lokalnim sredinama, povezivanje znanja i ideja, Lutovac smatra važnim i kada je u pitanju razvoj poljoprivrede.

''Mislim da je potrebno povezati ljude koji su školovani sa onima koji imaju ideje, da zajednički pravimo projekte, koje ćemo upućivati ka državi, ali i ka Evropskoj uniji''.

U timu Zorana Lutovca su Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, Dragana Rakić, odbornica iz Vršca, poslanik Dejan Nikolić,v.d. predsednika beogradskog odbora Dragoslav Šumarac i poslanica Aleksandra Jerkov. DS će novog predsednika i rukovodstvo birati na Izbornoj skupštini 2. juna u Beogradu.