Socijalisti obeležili 28 godina postojanja

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije obeležio je 28 godina postojanja i rada svečanom sednicom, kojoj su, pored knjaževačkih socijalista, prisustvovali i Nikola Šainović, član Predsedništva i Predrag Marković, zamenik predsednika SPS-a.

Nastala ujedinjenjenem Saveza komunista i Socijalističkog saveza, Socijalistička partija Srbije jedina je politička partija na tlu Srbije, koja ima tradiciju dugu blizu tri decenije, istaknuto je na svečanosti, kojom je Opštinski odbor SPS-a obeležio 28 godina postojanja i rada. Sve ostale stranke  postoje, ili su postojale na nivou dnevne politike, rekao je Nilola Šainović, član Predsedništva Socijalističke partije Srbije.

Mnogo više se baveći istorijom, nego aktuelnim političkim trenutkom, Predrag Marković, zamenil predsednika SPS-a, kazao je da su levičarske ideje, uz pravoslavlje, jedina duboka tradicija našeg naroda.

''Skoro da nema ozbiljnijih ljudi u Srbiji koji nisu bili levičari- To je, uz pravoslavlje, jedina diboka tradicija našeg naroda'', naglasio je Marković.
U Knjaževcu, Socijalistička partija Srbije je danas u specifičnoj poziciji, pokušavajući da da konkretan doprinos razvoju grada i opštine, rekao je Darko Živković, predsednik Opštinskog odbora.

''Mi smo u opoziciji u Knjaževcu. To je specifična pozicija – nismo klasična opozicija, koja može da se ponaša apsolutno opoziciono, s obzirom da sa SNS punih šest godina na republičkom nivou u vlasti,'' rekao je Živković.

Novi članovi Izvršnog odbora SPS-a u Knjaževcu, čulo se na ovoj svečanosti, u svetlu priprema partijskog kongresa i eventualnih izbora, su Dragan Đorđević, direktor PU Bajka i Bojan Pešić, hirurg u Zdravstvenom centru.