Savez za Srbiju: Evidentiramo odsustne sa radnih mesta

Savez za Srbiju: Evidentiramo odsustne sa radnih mesta

Opozicija u petak evidentira odsutne​ sa radnih​ mesta i nudi pravnu pomoć onima koji ne pristanu na ucene SNS, navodi se u saopštenju Saveza sa Srbiju u Knjaževcu.

Kao i za sve skupove Aleksandra Vučića do sada, vrši se strašan mobing nad zaposlenima u lokalnim samoupravama širom Srbije, koje SNS direktori i rukovodioci, zbog ispunjavanja kvota dobijenih iz centrale SNS, primoravaju da u petak napuste svoje radno mesto i dođu na Vučićev miting u Beograd.

Zaposleni na ugovor i privremeno-povremene poslove su najviše meta ovih pritisaka i, iako razumemo da su u strahu za sopstvenu egzistenciju, pozivamo ih da odbiju ovu prinudu koja predstavlja kršenje zakona, zloupotrebu položaja u stranačke svrhe i trošenje novca svih građana za interes jedne stranke. Svima njima nudimo pravnu pomoć u slučaju daljih pritisaka ili odmazde SNS zbog odbijanja da napuste radno mesto.

U petak 19. aprila, organizatori protesta 1 od 5 miliona – Za Кnjaževac bez straha, zajedno sa Asocijacijom slobodnih odbornika, evidentiraće sve koji napuste radno mesto u lokalnim samoupravama zbog odlaska na Vučićev miting i sve funkcionere koji u petak u toku radnog vremena budu u službi SNS i primoravaju druge na isto postupanje.