POKS: Sklonimo decu sa ulica

POKS: Sklonimo decu sa ulica

Pokret obnove Kraljevine Srbije pokrenuo je akciju prikupljanja potpisa za peticiju kojom se od Skupštine Srbije traži da na svoj dnevni red stavi predlog zakona o zaštiti dece od psihoaktivnih supstanci. Prikupljanje potpisa organizuje i Opštinski odbor POKS-a u Knjaževcu.

Opštinski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije sprovodi akciju prikupljanja potpisa za peticiju ''Slonimo decu sa ulica'', kojom ova stranka želi da predloži donošenje posebnog zakona, kojim bi se preventivno delovalo na suzbijanje devijantnih pojava u mladoj populaciji. Mi smo jedina država Evrope koja nema takav zakon, kazao je predsednik POKS-a u Knjaževcu Vladislav Smiljanić.

''Zakon treba da ograniči boravak dece ispod 16 godina na ulici bez pratnje roditelja, ili odrasle osobe nakon 22 časa u zimskom, ili 24 čas u letnjem periodu i da zabrani ulazak maloletnicima u objekte u kojima se toči alkohol'', kazao je Smiljanić.

Pokret obnove Kraljevine Srbije predlaže besplatan školski sport za svu decu, što više vannastavnih sktivnosti, kao i onih koje će se odvijati u prirodi. S obzirom da je veliki broj građana  potpisao peticiju, POKS očekuje da se predlog Zakona o zaštiti dece od psihoaktivnih supstanici nađe na dnevnom redu Skupštine Srbije.