Opozicija o incidentu: Da predsednik Opštine preuzme odgovornost

Građanska inicijativa ''Za Knjaževac bez straha – 1 od 5 miliona'' , u saradnji sa Savezom za Srbiju Knjaževac i Savezom za Srbiju Niš, organizovala je danas konferenciju za medije povodom incidenata nakon obeležavanja Dana opštine.

Građanska inicijativa ''Za Knjaževac bez straha – 1 od 5 miliona'' organizovala je konferenciju za novinare povodom incidenta nakon Dana opštine Knjaževac. Događaje su opisali neposredni akter Dalibor Stanojević, odbornik DS-a i očevidac Saša Ilijić, predsednik Opštinske organizacije Dveri, te Dragan Mančić, predsednik Opštinskg odbora DS. 

''Ovo što se dešava nije napad na SNS, nego fizički i prihički napad na mene i moju porodicu od strane lokalnih moćnika, koji se kriju iza SNS. Pretvorili su mi život u pakao. Nemam veru u istražne organe, ali verujem u pravdu,'' kazao je Dalibor Stanojević.

''Nisam video sukob između Dalibora i Miroljuba Božinovića, što ne znači da sukoba nije bilo. Video sam ono što nema u medijima, a to je, praktično, linč nad Daliborom od strane predsednika Opštine i njegovih saradnika, jedan stampedo koji se sručio na njega. Ljudi koji su hteli to da spreče zadržali su predsednika Opštine,'' svedočio je Saša Ilijić.
 
''Te noći između 17. i 18. maja sam na poziv zajedničkog prijatelja, nakon inforamacije da se Dalibor nalazi u Hutnoj, istog trenuta otišao u Zdravstveni centar. Tu sam sreo Miroljuba Božinovića. Nisam primetio da mu išta fali, da ima ikakvu povredu. Rekao mi je: ''Dalibora su tukli drugi ljudi''. Smatramo da težište odgovornosti pokušavaju da bace na drugu stranu, da Milana Đokića sklone od odgovornosti za ono što se desilo,'' istakao je Mančić.

Ovde smo da damo podršku organizatorima protesta ''1 pd 5 miliona'' u Knjaževcu, poručili su Tamara Milenković Kerković, članica Predsedništva Dveri i Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora DS-a u Nišu.