Obeležena prva godina POKS-a u Knjaževcu

Obeležena prva godina POKS-a u Knjaževcu

Opštinski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije organizovao je svečanost na kojoj je obeležena prva godina rada ove monarhističke stranke u Knjaževcu. O do sada pređenom putu govorio je predsednik Opštinskog odbora Vladislav Smiljanić, a članovima POKS-a obratio je se i predsednik stranke i narodni poslanik Žika Gojković.

Konstitulisali smo solidnu stranačku organizaciju i uspeli da građanima Knjaževca predstavimo našu ideju, kazao je na svečanosti obeležavanja prve godine rada Opštinskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije njegov predsednik Vladislav Smiljanić.

''Krenuli smo od nule i sa vremenske distance od godinu dana mogu da kažem da smo zadovoljni rezultatima. Uspeli smo u onome što je naša najvažnija misija – da našu ideju prezentujemo sugrađanima, koji su prvi put, posle 73 godine pogubne republikanske vladavine, čuli da postoji jedna takva ideja.''
Rad knjaževačkih monarhista pohvalio je i predsednik POKS-a i narodni poslanik Žika Gojković.

Srbija zaslužuje jaku monarhističku stranku, ocenio je Gojković, ističući da je, umesto podela u srpskom parlamentu i državi vreme za sabornost.

''Zemlja kao što je Srbija, koja je sve svoje najveće uspehe napravila kao monarhija, zaslužuje jaku monarhističku stranku, da narod konačno čuje istinu o svemu što se dešavalo kada je Srbija bila monarhija, a šta kada je postala republika pod komunističkom ideologijom.''

Na svečanosti je istaknuto da je Opštinski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Knjaževcu jedan od najbrojnijih i najboljih u zemlji, a Vladislav Smiljanić, na predlog Izvršnog odbora stranke, imenovan je za poverenika POKS-a za jugoistočnu Srbiju.