Nova stranka: Novac na sadržaje sumnjivog kvaliteta, a infrastruktura propada

Nova stranka: Novac na sadržaje sumnjivog kvaliteta, a infrastruktura propada

Dok opštinska vlast Srpske napredne stranke bahato troši ogromna sredstva na muzičke sadržaje vrlo sumnjivog kvaliteta, a sve pod plaštom Festivala kulture mladih Srbije, koji je sve, sem zaista festival kulture, infrastruktura u opštini Knjaževac je u sve lošijem stanju, navodi u saopštenju Nova stranka.

Građani Knjaževca su svedoci da je sve više otpada van kanti i kontejnera, da se posle kiše sve pretvara u kaljugu, a da su ulice pune rupa, čije krpljenje više nema nikakvog smisla, jer se od silnih zakrpa originalni asfalt više i ne vidi.
Nesposobnost lokalne vlasti da rešava komunalne probleme vidi se i u činjenici da i najprostiji radovi ne mogu da se završe brzo i kvalitetno, već se rupe na kolovozu koje otvara JKP Standard da bi popravio vodovodne cevi ne mogu zatvoriti i po više nedelja. Svima koji su vozili Niškim putem, otvorena šahta sa tronošcem, više od mesec dana bila je na sredini magistralnog puta, a da nikoga nije zanimalo da reši problem, koji se realno mogao sanirati za jedno prepodne.

Najnoviji primer totalne nestručnosti i nebrige za građane su radovi u ulicama Đure Jakšića, Petra Dobrnjca i Stevana Sinđelića, koji su totalno paralisali kretanje ljudi koji unjima žive i koji traju već pet nedelja, bez izgleda da se ikada završe. Izvođača radova često nema na gradilištu, a i kada se nešto radi, na licu mesta je samo par radnika koji više vremena potroše na ispijanje piva, nego na ozbiljan rad. Nova stranka je odavno upozoravala na potpuno nestručno vođenje naše opštine, ali
odnos lokalne vlasti prema infrastrukturi ovog grada i građanima je ispod svake kritike. Odgovornost vlasti se ne ogleda u trošenju dva miliona na jedno igralište u centru, nego u brizi o svim segmentima infrastrukture, u svim delovima grada. nije opravdanje da gradnja teretane bude prioritet, a da se u ostalim delovima grada sve raspada, navodi se u saopštenju Nove stranke.