Narodna stranka i u Knjaževcu: Srbija ne može da čeka

Narodna stranka i u Knjaževcu: Srbija ne može da čeka

U subotu, 31. oktobra, u prostoru Doma JNA, osnovan je Opštinski odbor Narodne stranke u Knjaževcu. Za predsednika, izabran je Marko Ignjatović, inženjer građevine. Govorio je Vuk Jeremić, lider Narodne stranke.

Živimo u vremenu kada se stvari dešavaju brže nego ikada. Menja se region, menja se ceo svet, tako da Srbija ne sme više da čeka, kazao je na izbornoj skupštini u Knjaževcu Vuk Jeremić, lider Narodne stranke.

''Oni koji ne budu svesni toga da su promene neophodne, ostaće skroz nazad. Postojaće nove industrije, novi način privređivanja, novi način života. Srbija ne ide u dobrom pravcu, a svet odmiče. Ukoliko se tako nastavi, veliki broj ljudi potražiće sreću negde drugde.''

Jeremić naglašava da je bojkot junskih izbora bio dobar potez, kojim opozicija nije dala legitimitet aktuelnom režimu. Naredni izbori, kaže on, biće, održani i pre nego što ih je najavio predsednik Srbije.

''I sama vlast je priznala, pre nego što je vlada formirana. da će trajati jedno kratko vreme. Nije normalno da nemate opoziciju u parlamentu. Samo u Srbiji i Belorusiji nemate opoziciju u parlamentu. Bilo je neophodno napraviti taj korak – bojkot, da bi se stvari ubrzale, rekao je Jeremić.

Na osnivačkoj skupštini za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke izabran je građevinski inženjer Marko Ignjatović. Dužnost potpredsednika obavljaće Miljan Tomić, a izabrano je i sedam članova Opštinskog odbora. Prvi zadatak je jačanje stranke, rekao je Ignjatović.

''Prvi zadaci su da se povećamo, da se konstituišemo, da napravimo jednu respektabilnu organizaciju, koja će imati najviše članova od svih opozicionih partija, najjača opozicija u opštini.

Narodna stranka je iz dana u dan sve brojnija, a plan je da do sledeće godine opštinskim odobrima bude pokrivena cela teritorija Srbije, kazao je prvi potpredsednik Miroslav Aleksić. Prvom opozicionom skupu u Knjaževcu unazad nekoliko meseci prisustvovali su i potpredsednik Izvršnog odbora Nenad Milojičić, koordinator za Bor i Zaječar Dragan Marković i odbornica u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković.