Dveri uputile Skupštini predlog porodične deklaracije

Dveri uputile Skupštini predlog porodične deklaracije

Srpski pokret Dveri je, povodom Svetskog dana porodice, ponovo predao predlog porodične deklaracije na usvajanje Skupštini opštine Knjaževac. Kako se navodi u saopštenju, porodična politika temelj je ovog pokreta.

Dveri navode da je prvi put ovaj predlog upućen opštini u oktobru 2017. godine, bez medijske najave, ali da do danas nije dobijen nikakav odgovor.

''Želeli smo da damo priliku i mogućnost opštinskom rukovodstvu se deklariše kao prijatelj porodice i pokrene razgovor oko usvajanja ove deklaracije.  Ovoga puta javno pozivamo opštinsko rukovodstvo da razmotri naš predlog, dopuni, promeni, pokrene javnu raspravu... ali na kraju i usvoji deklaraciju "Opština Knjaževac - prijatelj porodice". Spremni smo da sa naše strane damo svaki doprinos i podelimo informacije i pozitivna iskustva iz drugih zemalja do kojih smo došli kao jedini članovi Svetskog kongresa porodica iz Srbije'', navodi se u saopštenju.

Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Knjaževcu učestvovala je u akciji „Nedelja porodice“, koja je održana u čitavoj zemlji povodom Svetskog dana porodice, kao i u Porodičnoj šetnji, organizovanoj u Beogradu.