Dveri: Tribina o budućnosti srpskog sela

Dveri: Tribina o budućnosti srpskog sela

U subotu i nedelju, 24. i 25. februara opštinu Knjaževac su posetili narodni poslanici, članovi poslaničke grupe Dveri u skupštini Srbije, prof. dr Miladin Ševarlić i Marija Janjušević.

U subotu, oni su obišli zemljopadničku zadrugu Gorica u Valevcu, gde je održana i tribina na temu "Budućnost srpskog sela - realnost i perspektiva". Zemljoradnička zadruga Gorica je uzeta kao pozitivan primer opstanka i poslovanja zadruge na ovim prostorima. Na žalost,  takvih primera je malo, a u našoj opštini i jedini.

U nedelju, poslanici su prisustvovali liturgiji u hramu Svetog Đorđa i posetili Zavičajni muzej u Knjaževcu, nakon čega su neposredno razgovarali sa građanima u kancelariji Dveri u Knjaževcu.

Miladin Ševarlić i Marija Janjušević, u ime poslaničke grupe Dveri, uputili su poziv svim žiteljima opštine Knjaževac da se slobodno obrate za pomoć i posredovanje u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Svi zainteresovani mogu da preko kancelarije Dveri u Knjaževcu dostave materijal i i upute pitanja narodnim poslanicima a preko njih i nadležnim institucijam u državi, saopšteno je iz Opštinskog odbora Dveri u Knjaževcu.