Dveri: Sukobi odgovaraju vlasti, a ne opoziciji

Dveri: Sukobi odgovaraju vlasti, a ne opoziciji

Zbog pandemije, izbori i referendumi odloženi su u 51 zemlji sveta. Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj je u sred pandemije nastavljen izborni proces. Dogvor vlasti i opozicije o novom terminu izbora, kako to rade u Severnoj Makedoniji, kod nas je nezamisliv, a posle Vučićeve izjave definitivno jasno da je spreman na sve zarad opstanka na vlasti po svaku cien saopštio je Opštinski odbor Srpskog pokreta Dveri.

Ta cena može biti veoma skupa i opasna jer nas vodi u dalje podele i sukobe u našem društvu. Narodni poslanici Dveri štrajkuju glađu već 10 dana da do tog opasnog scenarija ne bi došlo. RTS i njihov urednik Vučić juče su ogolili samu suštinu funkcionisanja vladajućeg režima. A to je, da njima ne odgovara smirivanje strasti, razgovor, dogovor, već dalji sukobi unutar društva i medijska satanizacija političkih protivnika.


Izbori 21. juna su nedemokratski, zdravstveno rizični i protivustavni. O tome se, uprkos našim podnetim zahtevima, još uvek ne oglašavaju ni Upravni sud ni Ustavni sud Srbije, koji bi morali da ponište ovaj protivustavni izborni proces.


Srpski pokret Dveri zahteva odlaganje ovih izbora i poziva na pregovore između vlasti i opozicije o novom terminu izbora, kao i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore, navodi se u saopštenju.