Dveri obeležile Svetog Savu i 21. godišnjicu postojanja

Dveri obeležile Svetog Savu i 21. godišnjicu postojanja

Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Кnjaževcu, rezanjem slavskog kolača u Crkvi Svetog Đorđa, proslavila slavu, Svetog Savu i na taj način obeležila 21. godišnjicu postojanja i rada Dveri.

U obraćanju prisutnim članovima i gostima, Saša Ilijić, član Predsedništva Dveri, između ostalog je rekao:

“Čestitamo slavu Svetog Savu svim Srbima u srpskim zemljama i širom sveta, a posebno narodu u Crnoj Gori koji više od mesec dana istrajava u borbi za očuvanje pravoslavnih svetinja i Svetosavlja. Na današnji dan se okupljamo i molitveno sećamo svih naših predaka koji su proslavljali Svetog Savu kroz vekove i ujedno se molimo i za sve naše potomke koji će ga kroz vekove proslavljati. Naša je sveta dužnost da istrajemo u svedočenju pravde i istine, jer je konačna pobeda već izvojevana, samo je naše da se odlučimo na kojoj ćemo biti strani. Кao što reče Sv Nikolaj Srpski – Sve će biti dobro na kraju, ako nije dobro, nije još kraj.''

Srpski pokret Dveri je, kao političke organizacija, spreman za izlazak na izbore i poštenu političku borbu svojim idejama i programom kada se za to steknu neophodni minimalni uslovi na koje su se obavezale potpisujući Sporazum sa narodom. Pre ispunjenja tih uslova, svaki eventualno raspisani izbori ne nude nikakav izbor već samo prevaru, obmanu i izvragavanje ruglu slobode, demokratije i ustavom zagarantovanih prava na slobodu izbora.

''Ne želimo da učestvijemo u prevari i ne želimo da dajemo legitimitet onima koji žele na takvim izborima da uzurpiraju vlast da bi nesmetano mogli da završe započetu izdaju i rastakanje države i rasprodaju preostalih prirodnih i privrednih resursa. Svedoci smo takvih dešavanja na primeru okupacije reka u Parku prirode na Staroj planini, ili prodaje RTB Bor i svih rudnih nalazišta Kinezima'', dodaje se u saopštenju.