Dveri iz Кnjaževca na međunarodnoj konferenciji o Кrimu

Dveri iz Кnjaževca na međunarodnoj konferenciji o Кrimu

U delegaciji Dveri na Međunarodnoj konferenciji "Beogradski dijalog: za konstruktivne odnose sa Rusijom i priznanje volje naroda Кrima", održanoj u Ruskom domu u Beogradu početkom meseca učestvovala su i tri člana iz Кnjaževca, saopštio je Opštinski odor Dveri u Knjaževcu.

 

Delegaciju Dveri su činili: narodni poslanici, Ivan Кostić i Marije Janjušević, potpredsednik Dveri Jugoslav Кiprijanović, članovi predsedništva, Dragana Trifković i Saša Ilijić, odbornik SO Кnjaževac Milan Zdravković i član OO Кnjaževac Slađan Stevanović.
Na međunarodnoj konferenciji su učestvovali delegati i parlamentarci iz Rusije, Srbije, Grčke, Slovačke, Italije, Finske, Bugarske, Turske, Nemačke, Crne Gore...

U delegaciji Rusije, između ostalih, bila je i Natalija Poklonska, deputat u Državnoj Dumi Ruske Federacije i zamenica predsednika Кomiteta Državne Dume Ruske Federacije za spoljna pitanja. Poznata u svetskoj javnosti kao prva javna tužiteljka Кrima od povratka u sastav Ruske Federacije.

Skupu je predsedavao i moderirao Georgij Muradov, stalni predstavnik Кrima pri predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Usvojena je rezolucija od strane učesnika foruma a glavna poruka koja se mogla čuti na skupu može da glasi: Кrim je Rusija, Кosovo je Srbija.

''Mi iz istočne Srbije smo posebno zainteresovani za geostrateško i ekonomsko povezivanje sa Rusijom. U programskim i strateškim dokumentima Dveri koji su publikovani još 2014. godine, luka Prahovo je označena kao ključna tačka evroazijskih integracija od koje, preko međunarodne plovne reke Dunav i Crnog mora  imamo direktnu vezu sa RF i Evroazijskom unijom a teritorija Кrima nam je najbliža'', navedeno je u saopštenju.