Dveri: Bojkot, jer bez slobode nema demokratije

Bojkot izbora, predstavljanje programa mera za poboljšanje života u Srbiji, te potpisivanje peticije protiv migrantske politike Srbije, teme su kampanje ''Oslobođenje'', koju je pokrenuo Srpski pokret Dveri.

Ravnopravnih uslova nema i zato ne želimo da učestvujemo u izbornoj farsi, kaže Saša Ilijić, član Predsedništva Dveri.

''Smatramo da naša zemlja nije slobodna, da ne postoje elementarni uslovi za održavanje fer i poštenih izbora, da bez slobode nema demokratije. Ne postoji osnovna podela na zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. Sve je u rukama jednog čoveka, jedne partije. Ucenjeni i obmanuti ljudi ne mogu slobodno da glasaju''.

Na gradskoj pijaci Opštinski odbor Dveri pozvao je građane da potpišu peticiju protiv migrantske politike sadašnje vlasti.

''Nismo mi ni protiv koga, nismo rasisti, ali se iz aviona vidi da ovo nisu izbeglice. Nema žena i dece, uglavnom su to vojno sposobni muškarci, koji praktično vrše invaziju na Evropu. Vidi se da je to dirigovano od negde'', dodao je Ilijić.

Kampanju bojkota izbora Srpski pokret Dveri sprovodiće i na republičkom i na lokalnom nivou, razgovarajući sa građanima, s obzirom da su, kako kažu, mediji zatvoreni za predstavnike opozicionih stranaka.