DS: Nelegalna gradnja i u centru Knjaževca ?

DS: Nelegalna gradnja i u centru Knjaževca ?

Povodom informacije da je u Parku prirode Stara planina opštinski funkcioner SNS, zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović, bez dozvole izgradio betonski most, Opštinski odbor Demokratske stranke u Knjaževcu, želi da izrazi sumnju i u pravnu osnovanost gradnje u centru Knjaževca od strane istog funkcionera, saopšteno iz OO DS.

Kako se navodi, u ulici Knjaza Miloša u Knjaževcu, izgrađen je stambeno poslovni objekat visine 3+1 (tri sprata i potkrovlje), što je za jedan sprat više od onoga za šta objekat ima dozvolu.

Opštinski odbor DS u Knjaževcu podseća da je na osnovu Zakona o ozakonjenju objekata svaka gradnja mimo dozvole, od dana stupanja na snagu Zakona, odnosno 27. novembra 2015. godine, krivično delo, kao i da takvi objekti ne mogu biti predmet ozakonjenja već se za njih odmah donosi rešenje o rušenju i zakazuje izvršenje. Ako se utvrdi kršenje zakona, protiv investitora, ali i građevinskih inspektora i opštinskih službenika, biće pokrenuti krivični postupci, predviđa Zakon o ozakonjenju.

S obzirom na navedeno, Demokratska stranka poziva zamenika predsednika opštine da javnosti pokaže građevinske dozvole za predmetne objekte, a ukoliko ih nema, da hitno podnese ostavku i snosi zakonsku odgovornost, koja je utoliko veća, jer je on na poziciji sa koje treba da prati primenu svih propisa, a ne da koristi privilegije da bi kršio Zakon, navodi u svom saopštenju Opštinski odbor Demokratske stranke u Knjaževcu.