Dosta je bilo: Ulagati u decu

Dosta je bilo: Ulagati u decu

Кraj godine je vreme završnih računa i vreme kreiranja budžeta za naredni period. Svakodnevica i težina životarenja u Srbiji, a naročito u malim sredinama kakva je knjaževačka, trebalo bi da okarakteriše namenu budžetskih sredstava za narednu godinu, smatra Opštinski odbor Dosta je bilo.

''Opštinski odbor DJB predlaže odbornicima da knjaževačka budžetska sredstva namene i realizuju, tako da karakterno bude pretežno socijalni i realno investicioni, a daleko od onoga što smo  do sada već imali, budžet šarenih laži, budžet gradnje i ugradnje, kozmetički uređen po meri svih, ali samo  do prvog rebalansa koji bude već u februaru naredne godine.Naša ideja je da treba ulagati, investirati, u ono najvrednije što jedno društvo može da ima, a to  su deca. Кnjaževačkim osnovcima i srednjoškolcima donirati besplatne udžbenike, a talentovane učenike ispratiti finansijski na svim takmičenjima i usavršavanjima.
Sredstava u budžetu naravno da ima ako bi smanjili reprezentacije - kafanske račune, troškove po ugovorima - za sve i svašta, dnevnice i troškove funcionera za  putovanja, kao i mnoge druge pozicije u budžetu koje su narodu besmislene, a vama veoma smislene, videćete da pa para ima, a ima li volje za ovakav pristup trošenju narodnih odnosno budžetskih para, videćemo'', navodi se u saopštenju za javnost Opštinskog odbora Dosta je bilo u Knjaževcu.