Dosta je bilo: Pritisci na zaposlene

Dosta je bilo: Pritisci na zaposlene

Opštinski odbor pokreta ,,Dosta je bilo” u Кnjaževcu upozorava čelnike lokalne samouprave da prestanu sa pretnjama i ucenama zaposlenih u javnim preduzećima i primoravanju odlaska na miting Srpske napredne stranke u petak 19. aprila, navodi se u saopštenju.

Svi zaposleni su dužni po zakonu da budu na svom radnom mestu usred radnog vremena, jer su plaćeni novcem poreskih obveznika, odnosno građana i niko nema prava da ih ucenjuje i da im ograničava slobodu. Opštinski odbor Dosta je bilo – Кnjaževac će obelodaniti javnosti svako napuštanje radnog mesta usred radnog vremena radi ispunjavanja partijskih obaveza, a sve u cilju stvaranja lažne slike o podršci “predsedniku svih građana”. Apelujemo na sugrađane da ne podležu pritiscima i da ne učestvuju svesno u kršenju radne etike zbog kojih će sigurno uskoro svako odgovarati, saopšteno je.

Opštinski odbor Dosta pita vodeće ljude  Srpske napredne stranke i čelnike opštine  Кnjaževac ko finansira odlazak na miting, da li je to kontra usluga Moto Boema koji je pobedio na tenderu za prevoz u opštini, koliko će građane Кnjaževca koštati još jedan u nizu odlazak na partijski skup i 
zbog čega se službena vozila opštine Кnjaževac koriste u partijske svrhe?

Opštinski odbor Dosta je bilo oštro osuđuje pretnje i ucene čelnih ljudi opštine Кnjaževac, kao i direktore javnih preduzeća koji ucenama otežavaju normalno funkcionisanje rada javnih preduzeća, navedeno je u saopštenju za javnost.