Završni koncert Muzičke škole

Osnovna muzička škola ''Predrag Milošević'' organizovala je sinoć tradicionalni završni koncert, kojim je obeležen kraj još jedne uspešne školske godine. Najuspešnijim učenicima uručena su priznanja za uspehe, postignute na okružnim, državnim i međunardonim takmičenjima. Mina Radivojević, učenica završnog razreda na odseku gitare, ponela je titulu ''đak generacije''.

Školi punoj talenata najteže je da za završni koncert odabere one najbolje. Takve ''slatke'' muke svakog juna ima Osnovna muzička škola ''Predrag Milošević'', kada se uspešna deca sa svih odseka pojavljuju pred roditeljima i prijateljima, da pokažu kako su napredovali u protekloj školskoj godini. Na pozornicu izađu i oni sasvim mali, ali i oni koji su već osvojali brojne nagrade na takmičenjima, kakva su deca sa odseka harmonike.

Učenicom generacije proglašena je Mina Radivojević, koja se sa gitarom druži od svoje osme godine. Učesnica rok kampa za devojčice, Mina namerava da sada, kada je završila dve osnovne škole – i muzičku i onu ''običnu'', dobar deo života posveti rokenrolu.

''Kada su došli iz Muzičke škole, sve devojčice želele su da sviraju klavir, a ja sam pomislila da klavir ne mogu da ponesem u park i sviram. Zato sam odabrala gitaru,'' kaže Mina.

Nagrade sa okružnih i državnih takmičenja, uspešna organizacija dva velika događaja – Akoredeon festa i Festivala muzičkih i baletskih škola, ono je što ostaje u prošlosti, a u Muzičkoj školi već razmišljaju o novoj generaciji, koja će pohađati jedan od pet odseka ove škole za talente.