Završen Festival muzičkih škola

Koncertom laureata, u Knjaževcu je završen 62. Festival muzičkih i baletskih škola Srbije. Domaćin je bila Osnovna muzička škola ''Predrag Milošević'', a takmičile su se 53 škole iz cele zemlje.

Od sedmog do dvanaestog maja Knjaževac je bio najmuzikalnija varoš u zemlji. Festival muzičkih i baletskih škola Srbije okupio je na jednom mestu učenike iz 53 škole. Sumirajući rezultate, predsednik žirija Aleksandar Burkert, imao je samo reči hvale za talentovanu decu i domaćine – Muzčku školu ''Predrag Milošević''.

''Veliko je zadovoljstvo čuti toliki broj talentovane dece. Svaka čast profesorima u muzičkim školama u Srbiji, koji neguju tako talentovanu decu,'' rekao je Burkert.

Festival je završen koncertom laureata, najboljih među najboljima. Odlične rezultate i na ovom takmičenju postigli i su mladi Knjaževčani.

''Drago mi je što je naša škola i ove godine u prvoj nagradi. Mi smo imali četiri instrumenta – trubu, klavir, harmoniku i gitaru i kamerni sastav. Jako mi je drago što je Festival održan u vreme majskih praznika našeg grada i što su svi učesnici poželeli da ponovo dođu u Knjaževac'', rekla je Martina Milošević, direktorka Muzičke škole.

Na ovoj smotri muzičkih i pedagoških dostignuća škola za osnovno muzičko obrazovanje deca su, rangirajući se ekipno, nastupala u 53 solo kategorije, čuo se 31 kamerni sastav i osam orkestara.