Završen Akordeon fest

Završen Akordeon fest

Uručenjem priznanja najboljima, nastupom laureata i koncertom mladog ruskog umetnika Arkadija Škvorova, u Knjaževcu je zvršen osmi po redu Akordeon fest, koji je, pod pokroviteljstvom opštine Knjaževac, organizovala Osnovna muzička škola ''Predrag Milošević''.

Priznanja najboljima i koncert laureata..Tako je završen osmi po redu Akordeon fest. Takmičenje mladih harmonikaša, okupilo je ove godine u Knjaževcu šezdesetak učenika muzičkih škola i akademija iz Srbije i Makedonije.

''Mislim da je organizacija jednog ovakvog festivala u potpunosti opravdala svoje postojanje. Imali smo priliku da čujemo izuetno talentovane mlade ljude '', kazao je dr Zoran Rakić, predsedenik žirija.

Prepoznavali smo u izvođenjima najboljih teme iz dobro poznatih dela klasične muzike, a onda zastajali, zatečeni pred snažnim zvucima modernih kompozicija, isnpirisanih savremenim temama, kakav je bio slučaj sa Dejanom Radanović, studentkinjom Fakulteta umetnosti u Nišu.

I ove godine, među najuspešnijima, bili su učenici Muzičke škole ''Predrag Milošević.'' Laureat takmičenja postao je Đorđe Živković, učenik četvrtog razreda.

Za kraj, poklon učesnicima Akoredeon festa, žiriju i knjaževačkoj publici, bio je koncert Arkadija Škvorova, jednog od najistaknutijih umetnika na harmonici u Rusiji. Konzervatorijum, koji pohađa u Sankt Peterburgu, dao je, kako kaže, četiri svetska prvaka na harmonici.

''Prvo je to bio hobi, pa muzička škola...a ključnu ulogu u mom opredeljenju za harmoniku odigrao je moj profesor Dimitrijev kada me je prvi put čuo. Tada sam odlučio da se harmonikom bavim ozbiljnije. O celoj Rusiji ne mogu da govorim, ali konkretno na mom fakultetu imamo četiri svetska šampiona na harmonici'', kazao je Škvorov.

Akoredeon fest održan je u Knjaževcu u organizaciji Osnovne muzičke škole ''Predrag Milošević'' i pod pokroviteljstvom opštine Knjaževac.