Vrtići rade od 11. maja uz stroge mere zaštite

Vrtići rade od 11. maja uz stroge mere zaštite

U Predškolskoj ustanovi „Bajka“ u toku su pripreme i realizacija mera prevencije koje su propisane od Kriznog štaba i Ministarstva prosvete kako bi se od ponedeljka, 11. maja, ponovo organizovao rad sa mališanima, čiji roditelji, zbog prirode posla, moraju da budu na radnom mestu.

Roditelji koji su aplicirali da im deca od naredne nedelje ponovo krenu u vrtić, u obavezi su da dostave potvrdu od svojih firmi da su neophodni na radnom mestu, kao i uverenje o zdravstvenom stanju svoje dece, izjavio je za FKMS radio Dragan Đorđević, direktor Predškolske ustanove „Bajka“.

U ovoj ustanovi u toku je dezinfekcija svih objekata, priprema igračaka koje će deca koristiti i planiranje aktivnosti. Sva tri vrtića su angažovana, a biće organizovan rad sa svim uzrasnim grupama, osim sa mališanima pripremnog predškolskog programa.

Vrtićima su distribuirana neophodna zaštitna sredstva – maske, rukavice, viziri, asepsol i alkohol za dezinfekciju, kao i beskontaktni toplomeri, a očekuje se i pošiljka dezobarijera i gelova za suvu dezinfekciju ruku.

Od ponedeljka će svako dete na ulasku u vrtić čekati njegov vaspitač, zatim će mu biti izmerena temperatura, pa sledi prolazak kroz dezobarijeru i obavezna dezinfekcija ruku, a potom se odlazi na planirane aktivnosti u okviru vaspitne grupe.

Kako bi bio isključen svaki rizik od zaraze virusom, u toku je testiranje svih zaposlenih u Ustanovi.